Valikko Sulje

Kissoille ja Koirille hammashoidon yhteydessä ilmaiseksi mukaan hammasharja ja tahna!

Alkuvuoden tarjouksena kissat ja koirat saavat hammashoidon yhteydessä mukaansa hammasharjan ja tahnan ilmaiseksi, myöskin tietoa ja opastusta hampaiden kotihoitoon!Tarjous on voimassa niin kauan kuin hoitotarvikkeita riittää.

Mitä hammaskivi on?

Lemmikin hampaat keräävät plakkia, kuten ihmistenkin. Mitä pehmeämpää ruoka on ja mitä vähemmän sylkeä muodostuu , sitä todennäköisemmin hampaan pinta ei puhdistu. Myös joillekin roduille ominainen purentavika tai liian tiiviisti asettuneet hampaat, altistavat plakin kertymiselle. Ruuan tähteiden ja bakteerimassan muodostamaa plakkia alkaa kertyä. Ajan kanssa plakki mineralisoituu, muuttuu hammaskiveksi hampaan pinnalle ja ientaskuihin.

Jos hammaskiveä ei poisteta, alkaa sen pinnalle jatkuvasti kertyvä plakki tulehduttaa ientä ja hampaan kiinnityskudosta. Kroonistuessaan tulehdus alkaa haurastuttaa myös ympäröivää hammasluuta, hampaat alkavat heilua ja lopulta ne irtoavat.

Ientulehdus on vaarallista paitsi hampaan kiinnitykselle, pitkälle edetessään myös koko elimistölle. Tulehtuneesta suusta leviää bakteereita verenkiertoon aina kun eläin jotain pureskelee. Tästä voi seurata jopa sydänlihas- tai munuaistulehdus tai verenmyrkytys. Erityisesti yleissairauksista kärsivillä (sydämen läppävikaa, munuaisten vajaatoimintaa, diabetes, ym.) voi suun tulehdus pahentaa tilannetta. Suun sairaudet ovat myös hyvin kivuliaita ja siten selvä hyvinvointiongelma koiralle.