Valikko Sulje

TASSUSITEEN TEKEMINEN

Täältä löydät vinkkejä tassusiteen tekoon. Jos siteen teon kanssa on kuitenkin ongelmia, neuvomme sinua mielellämme!

Klikkaamalla saat kuvat isommaksi!

1. Puhdista vaurioalue ja kuivaa se hyvin. Usein paraneminen nopeutuu, kun käytetään luonnon omia paranemista nopeuttavia ja tulehdusta estäviä aineita, kuten pihka- tai hunajavoidetta. Suojaa vaurioitunut kohta/haava esim. taitoksella.

2. Jotta side pysyisi paikoillaan, alimmaiseksi ihoa vasten voi pyöräyttää liimapintaisesta kuitukangassidoksesta (esim. fixomull tms.) rullan, joka “liimaa” siteen kevyesti karvoihin kiinni ja estää liukumisen / valumisen. Laita jarrut ylemmäs jalkaan, ehjälle iholle.

3. Varpaiden väliin on tärkeää laittaa kipsinalusvanusuikaleet. Jos varpaat jäävät siteeseen tiukasti toisiaan vasten, seurauksena on helposti hautumia ja hiertymiä. Laita suikale myös kannuskynnen alle.

4. Ala pyörittää kipsinalusvanua tassun alaosasta lähtien ylöspäin. Kipsinalusvanua kiedotaan reilusti tassun ympärille pehmusteeksi ja tueksi. Vanua ei saa kiristää liikaa, jotta verenkierto säilyy hyvänä, eikä side ole epämukava. Tassusiteen pysymistä helpottaa, jos se jatkuu ainakin yhden nivelen yli. Kipsinalusvanun päälle voidaan tarvittaessa laittaa kerros sideharsoa.

5. Päällimmäiseksi kiedotaan itseensä tarrautuvaa sidettä tukemaan ja suojaamaan (esim. Pet-Flex tai Vet-Flex). Joustava side menee helposti liian tiukalle. Rullaa kannattaa ensin avata pätkä ja vasta avattuna kietaista tassuun. Jos samalla kiedotaan ja avataan, side kiristyy liikaa.

Side vaihdetaan 1-2 kertaa päivässä, haava/vamma hoidetaan samalla. Jos side pääsee kastumaan tai likaantumaan, se vaihdetaan heti uuteen. Märkä tai kostea side hautoo jalkaa ja edesauttaa vamman tulehtumista. Jos jalka turpoaa siteen yläpuolelta tai iho hiertyy, side on liian tiukalla.

ULKOILU

Ulkoillessa siteen päälle voi laittaa lasten kurarukkasen. Jos suojana käytetään kumihanskaa tai muovipussia, kannattaa päällimmäiseksi laittaa tennissukka. Näin muovi ei rikkoudu eikä töppönen ole talvellakaan liukas. Isoille koirille sopii tyhjä kahvipaketti. Vedenkestäviä tassutossuja saa eläinkaupoista.

Tassusiteen kanssa ulkoillaan aina hallitusti ja rauhallisesti hihnassa vain sen verran, että koira saa tarpeensa tehtyä. Tämä on tassusiteen pysymisen lisäksi tärkeää myös haavan/vamman paranemisen kannalta.