Valikko Sulje

FYSIOTERAPIA

Meillä fysioterapiapalveluja koirille ja kissoille tarjoaa eläinfysioterapeutti Tanja Sauranen. Hän on tavattavissa Hiskinmäellä torstai-iltaisin. Ajan voit varata ajanvarausnumerostamme.

Tanja Sauranen on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 1996. Hän on vuosien aikana lisäkouluttautunut tuki- ja liikuntaelinongelmiin, sekä työfysioterapiaan.  Eläinfysioterapian erikoistumisopinnot hän suoritti Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja valmistui eläinfysioterapeutiksi joulukuussa 2019. Päätoimisesti Tanja työskentelen Saarijärvellä työfysioterapeuttina.  Meillä Hiskinmäellä Tanja on sivutoimisena eläinfysioterapeuttina. Tanjan arkea piristää bordercollie Lila.

KENELLE?

Fysioterapiaan tulemisen syynä voi olla esim. nivelrikko, traumojen jälkitilat, erilaisten leikkausten jälkeinen kuntoutus,  neurologiset ongelmat, ontuminen, urheilu-, näyttely- tai veteraanikoirien liikkumis- ja toimintakyvyn kohentaminen ja ylläpitäminen, sekä oireiden ennaltaehkäisy. Esim. agilityssä rimojen tiputtaminen, hypyillä kieltäminen tai kepeillä virheiden lisääntyminen sekä tokossa liikkeiden hidastuminen tai tekemättä jättäminen voivat olla seurausta tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista. Myös kissat ovat tervetulleita vastaanotolleni.

Eläinfysioterapiassa eläimen toimintakykyä ja liikkumista arvioidaan omistajan haastattelun, eläimen havainnoinnin ja erilaisten tutkimus- ja mittausmenetelmien avulla. Alkututkimusten perusteella asetetaan fysioterapialle tavoitteet ja valitaan terapiamenetelmät. Näitä ovat esim.  terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen käsittely (hieronta ja nivelten mobilisointi) ja kotiharjoitteiden ohjaus. Sairaan eläimen fysioterapiasta päättää aina eläinlääkäri.

Jos sinulla on kysyttävää hoitomenetelmistäni ja fysioterapian sopivuudesta lemmikillesi, olethan yhteydessä suoraan minuun tai Hiskinmäelle. Tervetuloa!