Valikko Sulje

HAMMASHOIDOT

Lemmikin suun terveydestä huolehtiminen on tärkeä osa perusterveydenhuoltoa. Yleisimpiä suusairauksia ovat hampaiden kiinnityskudoksen tulehdus eli parodontiitti, hammasvammat ja kissojen hammassyöpymät.

Hammashoitoon kuuluu hammaskivenpoisto ja ientaskujen puhdistus ultraäänilaitteella, hampaiden pintojen kiillotus ja eläinlääkärin suorittama hammastarkastus.  Ajoissa suoritettu perushammashoito klinikalla pitää lemmikin suun kivuttomana ja voi estää parodontiitin tai hammassyöpymän etenemisen. Hammashoito tehdään aina valvotussa inhalaatioanestesiassa, jotta hoito voidaan suorittaa kunnolla ja potilaalle turvallisesti.

Hammastarkastuksessa yksi tärkeimmistä työkaluista on ientaskumittari, jolla jokainen hammas käydään läpi. Lisäksi otetaan tarvittaessa hammasröntgenkuvia. Asiakas saa käynnistä hammaskartan, johon löydökset on merkitty. Potilaalle annetaan aina suositus seuraavan hammashoidon ajankohdasta tai ohjeet jatkohammashoidon varaamiseen ja hinta-arvion tulevasta toimenpiteestä. Teemme klinikallamme päivittäin lemmikkien perushammashoitoja, hampaiden kirurgisia poistoja ja kissojen syöpymähampaiden kirurgisia hoitoja. Lisäksi ohjeistamme hampaiden kotihoidossa.