Valikko Sulje

Apua! Uusi vuosi tulee taas…

evaUusi vuosi on iloinen juhla, jota vietetään usein perheen parissa hyvän ruuan ja rakettien ampumisen merkeissä. Se on kuitenkin valitettavan usein hyvin stressaavaa aikaa perheen lemmikeille. Käytettävissämme on kuitenkin paljon keinoja, joilla nelijalkaisten perheenjäseniemme vuoden vaihtumista voidaan helpottaa.

Jos lemmikkisi pelkää raketteja ja välkkyviä valoja, tärkeintä on tietysti, ettei sitä jätetä yksin kotiin. Mikään valmiste ei poista omistajan tarjoaman henkisen tuen tuomaa turvaa. Muutenkin olosuhteet kannattaa tehdä mahdollisimman mukaviksi; verhot suljetaan jo ajoissa, radio laitetaan päälle tai musiikki soimaan. Iltaruoka kannattaa tarjota tehtävämuodossa; jos koira syö nappuloita, niitä voi turvottaa vaikka tonnikalaöljyn kera Kong-leluihin ja pakastaa iltaa varten. Näin koira saa muuta tekemistä, eikä ehdi niin keskittyä kuuntelemaan jännittäviä ääniä. Samoja toimenpiteitä kannattaa ehdottomasti noudattaa myös nuoren koiran kanssa, ettei pelkoa pääse kehittymään säikähdyksen myötä.

Huolehdithan, että ulkoilutat koirasi ajoissa ja ehdottomasti kykettynä vielä seuraavana päivänäkin. Valitettavasti rakettien ääniä saattaa kuulua myös muuna kuin sallittuna raketien ampumisaikana.

Erilaisia tyynnyttäviä valmisteita on tarjolla useita. Jos koira vain lievästi jännittää ääniä, kannattaa kokeilla pistorasiaan laitettavaa feromonihaihdutinta tai suun kautta annettavia lisäravinteita.

Jos tämä ei riitä helpottaa maan lemmikin pelkoa, on olemassa myös lääkevalmisteita, joiden tarvetta voidaan arvioida eläinlääkärikäynnin yhteydessä. Varatkaa aika ajoissa ennen uuden vuoden juhlintaa!

Rauhallista vuoden vaihteen odotusta,

toivottaa Hiskinmäen Eläinsairaalan väki