Valikko Sulje

Uusi vuosi lähestyy, onko enää mitään tehtävissä?

Jos vuoden vaihteen raketit pelottavat lemmikkiäsi, on ajankohta monesti koko perheelle stressin paikka. Missä ollaan? Missä lemmikki on? Ammutaanko kotona raketteja? Mitähän näistäkin juhlista taas tulee? Onko Rekku taas sängyn alla vuorokauden tai Miisu patterin takana?

Ilotulitteet ovat monille lemmikeille pelon aihe, eikä suotta: kovia pamahduksia, rätinää, sihinää ja suhinaa, myös eriskummallisia valoilmiöitä.

Parasta toki olisi, että lemmikkiä totutettaisiin näihin ääniin pikkuhiljaa ja asteittain jo kuluvan vuoden aikana. Apua saa eläintenkouluttamisen ammattilaisilta (Hiskimäeltä esim. klinikkaeläinhoitaja/eläintenkouluttaja Saija Palmu) ja pelottaviin ääniin voi totutella myös tähän tarkoitukseen luotujen äänitallenteiden avulla.

Tässä vaiheessa tätä vuotta tuliteääniin totuttaminen on jo myöhäistä. Nyt täytyykin keskittyä suunnittelemaan, miten vuodenvaihteesta saataisiin lemmikille mahdollisimman helppo.

Muutamia mietittäviä asioita Uuden Vuoden aattoon:

– koiran kanssa käydään ulkona vain tarvittavat asioinnit lyhyesti ja pyritään pysymään sisällä pahimman ilotulituksen aikana. Koira pidetään Uutena Vuotena AINA ulkona kytkettynä; säikähtänyt koira voi karata pitkällekin, vaikkei sitä normaalisti tekisikään. Kissat pidetään sisällä.

– paksut verhot ikkunoihin, jottei ilotulitteiden välke näy.

– musiikkia soimaan, jotta ilotulitteiden äänet peittyvät. (HUOM! radiosta ja tv:stä voi kuulua tulitteiden ääniä Uutena Vuotena).

– IHMISTEN RAUHALLINEN KÄYTÖS; jos perhe juoksee ikkunasta toiseen katsomaan ilotulitteita, ei lemmikki varmasti käyttäydy itsekkään rauhallisesti! Lemmikkiä ei myöskään tarvitse yrittää rauhoitella, vaan sitä kohtaan käyttäydytään aivan normaalisti. Hyssyttely voi saada lemmikin vain pelkäämään enemmän.

Mikäli lemmikin pelko on suurta eivätkä ”kotikonstit” riitä sitä auttamaan, voidaan sille määrätä eläinlääkärin toimesta myös rauhoittavaa lääkitystä uuden vuoden ajaksi. Kysykää lisää klinikalta!

Rauhallista Uutta Vuotta kaikille asiakkaillemme!