Valikko Sulje

Pidetään huolta senioreistamme!

lara1   lara3

lara2

Lara on 11-vuotias beauceron-rotuinen leikattu narttukoira. Se viettää aktiivista seniorielämää, eikä kärsi mistään erityisistä vaivoista tai sairauksista.

Lara tuli Hiskinmäelle vanhuustarkastukseen. Siihen kuuluu eläinlääkärin tekemä kliininen tutkimus: potilaan yleisilme ja liikkeet käynnissä, sekä limakalvot, hampaat, silmät, korvat, iho ja karvapeite tarkastetaan ja imusolmukkeet ja vatsaontelo tunnustellaan. Keuhkot ja sydän kuunnellaan stetoskoopilla. Lisäksi verinäytteistä tutkitaan veren solukuva ja peruselinarvot (maksa-arvot afos, alat, munuaisarvot urea, kreatiniini, verensokeri ja proteiineista kokonaisproteiinit, albumiini, globuliinit). Kissojen vanhuuspakettiin kuuluu lisäksi T4-kilpirauhasarvo. Näin alkava kilpirauhasen liikatoiminta huomataan jo ajoissa.

Tällaista vanhuustarkastusta suositellaan vanheneville koirille 7-10 vuoden iästä alkaen rodusta riippuen ja kissoille 10 vuoden iästä alkaen. Tarkastus on hyvä tehdä 1-2 vuoden välein. Se on tarkoitettu perusterveiden lemmikkien terveystarkastukseksi, ei sairauteen viittaavien oireiden syyn selvittämiseksi. Koiran vanhuustarkastuksen hinta laboratoriokuluineen on 127€ ja kissan 131€.