Valikko Sulje

Paha paha parodontiitti!

Yleisin suusairaus koirilla on hampaiden kiinnityskudoksen tulehdus eli parodontiitti.


Parodontiitti alkaa kehittyä plakista ja hammaskivestä. Jo pienikin määrä voi aiheuttaa ientulehdusta. Tulehdus taas voi edetä syvemmälle hampaan kiinnityskudokseen, jolloin puhtaan parodontiitista.


Parodontiitti aiheuttaa lemmikille merkittävää kipua ja löystyttää hampaan kiinnityskudoksen. Tulehduksen edetessä hampaat alkavat heilua ja pahimmillaan hammas voi irrota jopa itsestään.


Tarpeeksi varhain suoritettu perushammashoito klinikalla voi estää parodontiitin etenemisen ja pitää lemmikin suun kivuttomana. Hammashoito tehdään aina valvotussa inhalaatioanestesiassa, jotta hoito voidaan tehdä kunnolla ja potilaalle turvallisesti. Hammashoitoon kuuluu hammaskivenpoisto ultraäänilaitteella ja eläinlääkärin suorittama hammastarkastus. Hammastarkastuksessa yksi tärkeimmistä työkaluista on ientaskumittari, jolla jokainen hammas käydään läpi. Lisäksi otetaan tarvittavat hammasröntgenkuvat.

Hiskinmäeltä asiakas saa potilaan käynnistä hammaskartan, johon löydökset on merkitty ja potilaalle annetaan suositus seuraavan hammashoidon ajankohdasta. Lisäksi ohjeistamme hampaiden kotihoidossa, kuten hampaiden harjauksessa.
Hyvää hammaskuuta!