Valikko Sulje

Kissan lääkitseminen ei aina ole helppoa!

Kissan lääkitseminen ei aina ole helppoa!

 

Siksipä kissa olisi hyvä totuttaa jo pennusta pitäen käsittelyyn, jottei lääkkeiden annosta tulisi ongelma.

Kiinnipitoharjoituksia voi tehdä päivittäin. Aloitetaan harjoittelu pitämällä kissaa muutama sekunti kerrallaan aloillaan sylissä, kun kissa rauhoittuu syliin, se päästetään vapaaksi ja kehutaan rauhallisesti. Harjoituksesta voi antaa myös kissalle mieluisan makupalan palkkioksi.  Kun kiinnipitoharjoitus alkaa sujumaan, voi aikaa hieman lisätä ja harjoituksiin lisätä suuhun katsomisen.  Suuta hieman aukaistaan ja palkitaan onnistumisesta makupalalla tai kehuilla. Kun suun aukaisu sujuu ongelmitta voi suuhun laittaa lääkkeen sijasta makupalan tai vaihtoehtoisesti vettä ruiskussa. Onnistuneesta suorituksesta voi antaa kehuja ja/tai makupala palkkioksi.

 

Harjoituksissa edetään kissan ehdoilla. Maltti on valttia.  Kissat ovat yksilöitä, toiset oppivat nopeammin ja toisille harjoituksia pitää tehdä usein ja pidempään.  Jos harjoittelu tuntuu stressaavan eläintä, voi harjoituksissa pitää jonkin aikaa taukoa.

 

Useat kissoille tarkoitetuista lääkkeistä ovat hyvänmakuisia, joten lääkkeen antaminen voi sujua hyvinkin vaivattomasti.

Lääkkeen antamisen avuksi voi käyttää nk. pilleripyssyä, jolla lääkkeen saa ujutettua syvemmälle suuhun.

Lääkkeen voi myös yrittää piilottaa johonkin herkkupalaan esim. voi, vaniljakastike, vaniljajäätelö

 

Video asiakkaamme Paavo kissan lääkkeen ottamisesta. Joskus tämä voi olla näinkin helppoa!