Valikko Sulje

Vanhuustarkastukset Hiskinmäellä

Joulukuun alusta alkaen vanhuustarkastuksessa käyvät kissat ja koirat saavat Royal caninin ruokanäytepussin kaupan päälle. Tarjous on voimassa niin kauan kuin näytteittä riittää.
(kissojen näytepussit 500 grammaa, koirien 2 kg).

Vanhuustarkastusta suositellaan vanheneville koirille 7-10 vuoden iästä alkaen rodusta riippuen ja kissoille 10 vuoden iästä alkaen. Tarkastus on hyvä tehdä 1-2 vuoden välein. Se on tarkoitettu perusterveiden lemmikkien terveystarkastukseksi, ei sairauteen viittaavien oireiden syyn selvittämiseksi. Vanhemmilla lemmikeillä osa elinsairauksista voi näkyä jo ennen kuin eläin oireilee. Mikäli sairaus todetaan oireettomassa vaiheessa, voi sen etenemiseen usein helpommin vaikuttaa ja vanhenevakin lemmikki voi elää hyvänlaatuista elämää pidempään.
Vanhuustarkastukseen kuuluu eläinlääkärin tekemä kliininen yleistutkimus: potilaan yleisilme ja liikkeet käynnissä, sekä limakalvot, hampaat, silmät, korvat, iho ja karvapeite tarkastetaan ja imusolmukkeet ja vatsaontelo tunnustellaan. Keuhkot ja sydän kuunnellaan stetoskoopilla. Lisäksi verinäytteistä tutkitaan veren solukuva ja peruselinarvot: maksa-arvot afos ja alat, munuaisarvot urea ja kreatiniini, verensokeri ja proteiiniarvot. Kissojen vanhuuspakettiin kuuluu lisäksi T4-kilpirauhasarvo. Näin alkava kilpirauhasen liikatoiminta huomataan jo ajoissa.

Koiran vanhuustarkastuksen hinta laboratoriokuluineen on 127€ ja kissan 131€.